Νέα μέτρα από 30 Δεκεμβρίου έως 17 Ιανουαρίου

Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ. 81558 (ΦΕΚ Β΄6290/29.12.2021) και με ισχύ από Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου και ώρα 6.00πμ έως Δευτέρα 17 Ιανουαρίου και ώρα 6.00πμ στους χώρους εστίασης και διασκέδασης:

Η λειτουργία των καταστημάτων στους εσωτερικούς χώρους (και υπηρεσιών cateringκαι χώρων δεξιώσεων) αφορά μόνο τους εμβολιασμένους (με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού) ή νοσήσαντες (με επίδειξη πιστοποιητικού νόσησης). Οι ανήλικοι 4-17 δύναται να προσκομίζουν δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest).

Αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων 0,90 εφόσον δεν παρεμβάλλεται καρέκλα μεταξύ 2 τραπεζιών, 1,20 εάν παρεμβάλλεται μόνο στο ένα τραπέζι και 1,80 εφόσον παρεμβάλλονται και στα δύο τραπέζια.

Υποχρέωση ανάρτησης σε εμφανές σημείο του μέγιστου αριθμού επιτρεπομένων πελατών (με την νέα δυναμικότητα λόγω αποστασιοποίησης των τραπεζιών).

Λειτουργία από τις 5.00π έως τις 00.00. Ειδικά για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (31.12.2021) η δυνατότητα λειτουργίας εκτείνεται έως τις 2.00.

Απαγορεύεται η μουσική και συνεπώς και ο χορός.

Μέχρι 6 άτομα ανά τραπέζι.

Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή πελατών στα τραπέζια.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό (μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας Ν95) καθώς και από τους πελάτες κατά την προσέλευση, αποχώρηση, μετακίνηση εντός καταστήματος.

Η λειτουργία των καταστημάτων στους εξωτερικούς χώρους (ανοικτούς υπαίθριους χώρους) ισχύουν όλα τα παραπάνω αλλά επιτρέπονται και πελάτες με βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (PCR48 ωρών ή rapid 24 ωρών). Ως ανοικτός υπαίθριος χώρος ορίζεται ο χώρος που βρίσκεται εκτός οριογραμμής του κτιρίου που στεγάζεται το κατάστημα και είναι ανοικτός από τουλάχιστον 2 πλευρές. Δεν θεωρούνται κλειστές οι πλευρές του χώρου που φέρουν προστατευτικά από τον άνεμο ύψους μέχρι και 1.30μ. πλευρά ανοικτού υπαίθριου χώρου δεν θεωρείται επίσης η οροφή του, εφόσον υπάρχει. Επίσης η επιχείρηση δύναται κατ’ επιλογή να λειτουργεί με την κατάλληλη σήμανση αποκλειστικά για καθήμενους με κοινό αμιγώς που έχουν εμβολιασθεί ή νοσήσει και ανηλίκων με αρνητικό selftest.

Επισημαίνουμε ότι οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (takeaway) καθώς και διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drivethrough) επιτρέπονται χωρίς την παραμονή πελατών στον εσωτερικό χώρο (η αναμονή επιτρέπεται) και χωρίς να απαιτείται η επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης ή δήλωσης αρνητικού διαγνωστικού/αυτοδιαγνωστικού ελέγχου.