Κανόνες λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (εσωτερικός χώρος σε άμεση επαφή με τον εξωτερικό)

Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Παπαθανάση, σας επισυνάπτουμε ενημερωτική εγκύκλιο με επεξηγήσεις, σύμφωνα με την οποία διευκρινίζονται οι όροι και οι κανόνες λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Να σημειώσουμε ότι σε κλειστό χώρο ο οποίος διαθέτει παράθυρα, πόρτες κτλ σε επαφή με υπαίθριο εξωτερικό χώρο ανεξαρτήτως αν διαθέτει εξωτερικό χώρο για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, δίνεται η δυνατότητα ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στον εσωτερικό χώρο. Η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στον εσωτερικό χώρο, επιτρέπεται σε βάθος (μέτρα) που προκύπτει από πολλαπλασιασμό του πλάτους των ανοιγμάτων Χ (επί) τον συντελεστή (0,8 ή 1,6) και μόνο.

Δηλαδή, η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων ορίζεται με βάση τα πλάτη των ανοιγμάτων πολλαπλασιαζόμενο με τον συντελεστή, ύψος ανοίγματος μεγαλύτερο του 1 μέτρου και κάτω από 2 μέτρα πολλαπλασιάζεται το πλάτος του ανοίγματος με τον συντελεστή 0,8 και η προβολή σε μέτρα εντός του καταστήματος για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων με τις απαιτούμενες αποστάσεις (0,70 εκ. απόσταση μεταξύ τραπεζιών εφόσον δεν υπάρχουν ενδιάμεσα καρέκλες, 1,10 μ. εφόσον παρεμβάλλεται καρέκλα στο ένα τραπέζι και 1,70 μ. εφόσον παρεμβάλλονται καρέκλες και στα 2 τραπέζια). Αντίστοιχα για ύψος ανοίγματος από 2 μέτρα και πάνω ο συντελεστής είναι το 1,6.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Τα ανοίγματα παραμένουν ανοιχτά καθ’ όλη την διάρκεια λειτουργίας.

Επιτρέπεται μόνο η λειτουργία ανεμιστήρα.

Μπροστά από μπαρ δύναται να τοποθετηθούν σκαμπό ώστε να κάθονται οι πελάτες με προϋπόθεση την τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων. Επιτρέπεται η τοποθέτηση stands χωρίς καρέκλες και αναπτύσσονται σε αποστάσεις που ισχύουν για τα τραπεζοκαθίσματα.

Καταστήματα εγκατεστημένα σε στοές μπορούν να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα ή stands στο χώρο της στοάς, ο οποίος θεωρείται εξωτερικός χώρος. Υποχρεωτική η χρήση ανεμιστήρων.

 

egiklios1

egigklios2