ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ

ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ

Σύμφωνα με τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση μέσω του αρμόδιου Υπουργού κ. Σκρέκα, η τελική τιμή μετά την κρατική επιδότηση διαμορφώνεται στα 209 ευρώ/MWh.


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
Τιμή MWh
498
800
607
409
Επιδότηση
300
604
398
200
Τελική τιμή (έχει αφαιρεθεί η επιδότηση)
198
196
209
209

* Οι τιμές της MWh έχουν υπολογισθεί με βάση τις ανακοινώσεις της ΡΑΕ

Η τιμή της MWh αφορά το ημερήσιο εμπορικό τιμολόγιο της ΔΕΗ Γ21. Η παραπάνω τιμές δεν συμπίπτουν με τις τιμές των ιδιωτών παρόχων (Elpedison, NRG, Protergiaκτλ).

Το συνολικό ποσό της επιδότησης για τον Νοέμβριο ανέρχεται σε 160 εκατ. ευρώ για τις επιχειρήσεις.

200 ευρώ/MWh αφορά επαγγελματικά τιμολόγια για καταναλωτές με παροχή ισχύος μέχρι 35 kWΑ και μέχρι τα πρώτα 2.000 kWh κατανάλωσης. Ενώ για όλους τους εμπορικούς καταναλωτές που ξεπερνούν τις 2.000 kWh η επιδότηση είναι 50/MWh.

Ο διαχωρισμός αυτός δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα για τις επιχειρήσεις με κατανάλωση άνω των 2.000 kWh, που απειλεί την βιωσιμότητά τους.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά ο Κλάδος πρέπει να συνεχίσει να καλύπτει τους λογαριασμούς ρεύματος με μόνη βοήθεια την συμμετοχή του κράτους, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει το μηνιαίο υπέρογκο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η ΠΟΕΣΕ έχει καταθέσει σειρά προτάσεων και με ανάλογες παρεμβάσεις στα αρμόδια υπουργεία, ζητώντας την οριζόντια στήριξη της πολιτείας και πλήρη κάλυψη στο σύνολο της κατανάλωσης, χωρίς διαχωρισμούς άνω ή κάτω των 35 kWΑ.

Σχετικά άρθρα

goldenbirdhosting Ευρωπαικό Συνέδριο ΕΕΑ-ΓΣΕΒΕΕ το Σάββατο 25 Μαΐου στο Grand Hyatt Hotel goldenbirdhosting ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ & ΕΣΤΙΑΣΗ - Ψάχνεις για εργαζόμενο? Ψάχνεις για εργασία? JOBmatch by ΔΥΠΑ goldenbirdhosting Συνεργασία ΠΟΕΣΕ & ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ για το χρηματοδοτικό εργαλείο «Πειραιώς Επιχειρείν Ανοικτό POS». goldenbirdhosting Συνεργασία ΠΟΕΣΕ - Primer Software για άμεση λύση στο πρόβλημα των POS goldenbirdhosting Δήλωση Πρόθεσης Αντικατάστασης POS & ταμ. μηχανών goldenbirdhosting Απόσυρση παλαιών ΦΗΜ και διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS goldenbirdhosting Η ΠΟΕΣΕ στη FOOD EXPO 2024 goldenbirdhosting Παράταση 1+1 μήνα στην ολοκλήρωση της διασύνδεσης POS και ταμειακών μηχανών goldenbirdhosting Διασύνδεση ταμειακών μηχανών με POS goldenbirdhosting Κήρυξη ως υποχρεωτική η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Επισιτισμού 2023-2025 goldenbirdhosting Συνεργασία ΠΟΕΣΕ με ΔΕΛΤΑ ΕΝΕΡΓΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ - έκπτωση συνέπειας goldenbirdhosting ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΕΣΕ ΜΕ ΔΕΛΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ