Συμμετοχή ΠΟΕΣΕ στην κινητοποίηση της Πέμπτης

Συμμετοχή ΠΟΕΣΕ στην κινητοποίηση της Πέμπτης

Το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη κόστισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν νέοι φοιτητές, το αύριο της Ελλάδας. Για μια ακόμη φορά τα λάθη του συστήματος που όλοι ανεχόμαστε κόστισαν ανθρώπινες ζωές. Ζητάμε άμεσα απαντήσεις όχι μόνο γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο και ποιοι είναι οι ευθύνοντες, αλλά και ποιοι είναι οι ιθύνοντες.

Ο σιδηρόδρομος θα πρέπει να εξακολουθήσει να είναι ένα πρόσφορο μέσο μεταφοράς, αλλά θα πρέπει ταυτόχρονα να παρέχει κυρίαρχα ασφάλεια και ποιότητα στις μετακινήσεις των συμπολιτών μας, αλλά και στους εργαζόμενους αυτού.

Η ΠΟΕΣΕ καλεί τα Σωματεία Μέλη της και τα Μέλη αυτών, τους επαγγελματίες, σε όλη την Ελλάδα να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης 16 Μαρτίου σε συμπόρευση με τις τοπικές Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα ή άλλες κοινωνικές ομάδες. Καλεί τους επαγγελματίες ακόμα και σε κλείσιμο των καταστημάτων τους κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης-πορείας.

Η κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί σε συμπόρευση με την ΓΣΕΒΕΕ και άλλους φορείς στην Αθήνα την Πέμπτη 16 Μαρτίου και ώρα 11.00πμ στην Πλατεία Συντάγματος.