Συνάντηση ΠΟΕΣΕ με ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία

 

Συνάντηση με τον ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία πραγματοποίησε η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) σήμερα Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η κατάσταση του Κλάδου μετά το νέο κλαδικό lockdown που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία συμμετείχαν ο κ. Αλ. Τσίπρας Πρόεδρος του Κόμματος, η κα Έφη Αχτσιόγλου Τομεάρχης Οικονομικών και ο κ. Αλ. Χαρίτσης Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Εκ μέρους της ΠΟΕΣΕ έλαβαν μέρος στη συζήτηση οι εξής: κ. Γ. Καββαθάς Πρόεδρος, κ. Ι. Τσάκος Α΄ Αντιπρόεδρος, κ. Ι. Κουζούπης Β΄ Αντιπρόεδρος, κ. Γ. Κουράσης Γενικός Γραμματέας, κ. Σ. Κοτσαμπάς Αν. Γεν. Γραμματέας, κ. Α. Βαφειάδης, κ. Κ. Καραγεώργος και κ. Ι. Παπαδόπουλος Σύμβουλοι του ΔΣ.

 

fotosyriza

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης τονίστηκε στην ηγεσία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι ο Κλάδος της Εστίασης και Διασκέδασης στοχοποιείται άδικα από την Κυβέρνηση μιας και όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία τηρεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ η παραβατικότητα φτάνει μόλις το 1%. Το lockdown θα αποτελέσει τη χαριστική βολή για τον Κλάδο που αποτελεί τον μεγαλύτερο εργοδότη της χώρας απασχολώντας 330.000 εργαζόμενους συν 100.000 συμβοηθούντα μέλη των οικογενειών τους. Η επανεκκίνηση δε της οικονομίας τον βρήκε να λειτουργεί στο 57% του τζίρου του, όπως έδειξαν αξιόπιστα στοιχεία τόσο της ΕΛΣΤΑΤ όσο και του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση είναι σημαντικά υποδεέστερα ακόμη και των μέτρων που ανακοινώθηκαν τον Απρίλιο. Για να εξασφαλιστεί η διάσωσή του Κλάδου και να μη χαθούν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας απαιτούνται άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα.

 

Τα προτεινόμενα μέτρα περιλαμβάνουν:

 ·        Ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης του Κλάδου με μη επιστρεπτέα προκαταβολή ύψους κατ’ ελάχιστον του ποσού των 5.000 ευρώ.

 ·        Επιδότηση του 100% των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδότη - εργαζόμενου) για το επόμενο 6μηνο.

 ·        Μείωση για την ίδια περίοδο του ενοικίου κατά 40%.

 ·        Μεταφορά όλων των υποχρεώσεων προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες στις 30/4/2021 και απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο 6μηνο.

 

Από το Γραφείο Τύπου