Τηλεδιάσκεψη ΠΟΕΣΕ με Αρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Τηλεδιάσκεψη ΠΟΕΣΕ με Αρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

tsipras

  

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 8 Μαΐου τηλεδιάσκεψη της ΠΟΕΣΕ με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο του Σύριζα κ. Αλέξη Τσίπρα. Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ κ. Γιώργος Καββαθάς αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα των επιχειρήσεων του Κλάδου μετά την αναστολή λειτουργίας τους και ενόψει της επαναλειτουργίας τους την 1η Ιουνίου.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ παρουσίασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και θα αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις και ειδικά λόγω της μείωσης της δυναμικότητας εξαιτίας των υγειονομικών κανονισμών, και αναφέρθηκε σε όλα τα αιτήματα του Κλάδου όπως αυτό της μείωσης του ΦΠΑ στο 6%, της άμεσης χρηματοδότησης των επιχειρήσεων του Κλάδου, της επιδότησης της εργασίας μέσω του προγράμματος SURE. Ειδική μνεία έγινε στο θέμα των εποχιακά λειτουργούντων επιχειρήσεων, στο θέμα του αιγιαλού, όπως και σε αυτό του ακατάσχετου λογαριασμού.

Η ΠΟΕΣΕ απέστειλε στον Πρόεδρο του Σύριζα όλες τις θέσεις και προτάσεις αναλυτικά ανά Υπουργείο και ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ ζήτησε την αρωγή και στήριξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα για την βιώσιμη επαναλειτουργία των επιχειρήσεων του Κλάδου, αλλά και της διατήρησης των χιλιάδων θέσεων εργασίας που απασχολεί ο Κλάδος.