Όχι στην καταστροφή των επιχειρήσεων στην Ιεράπετρα

Όχι στην καταστροφή των επιχειρήσεων στην Ιεράπετρα

Η ΠΟΕΣΕ με επιστολή της προς τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Τουρισμού, τον Γεν. Γραμματέα Χωροταξικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος, τον Περιφερειάρχη Κρήτης, τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου και τον Δήμαρχο Ιεράπετρας,  τάσσεται υπέρ των επαγγελματιών και κατοίκων της Ιεράπετρας, και κατά της απόφασης άμεσης κατεδάφισης κατασκευών στην παραλία της Ιεράπετρας.

 

Πιο συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

 

«Λίγους μήνες πριν την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν στην τουριστική περιοχή της Ιεράπετρας, οι συνάδελφοί μας έρχονται αντιμέτωποι με συνεργεία κατεδαφίσεων των κατασκευών της παραλίας.

 

52 καταστήματα κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της Ιεράπετρας καλούνται να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, με ότι αυτό συνεπάγεται. Όλη η κοινωνία της πόλης, κάτοικοι και επαγγελματίες, είναι ανάστατοι δεδομένου ότι στα ένδικα μέσα που κατέφυγαν για αναστολή των κατεδαφίσεων μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου με αντίστοιχη έναρξη των εργασιών, δεν έτυχαν θετικής ανταπόκρισης και σε καμία περίπτωση δεν απαλλάσσεται η πολιτεία σε όποια έκφρασή της από τις τεράστιες ευθύνες της απέναντι στις 52 επιχειρήσεις και την ίδια την κοινωνία της Ιεράπετρας.

 

 

Για μια ακόμη φορά η καταστροφή και δει για τις επιχειρήσεις του κλάδου είναι προ των πυλών και η τοπική κοινωνία σε συναγερμό. Είναι αυτονόητο ότι κανείς δεν τάσσεται κατά της αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου, αλλά θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη και η επιλογή του χρονοδιαγράμματος των εργασιών.

 

 

Παρακαλούμε για τις δικές σας προσωπικές πρωτοβουλίες και ενέργειες προκειμένου να αποτραπεί η ενέργεια αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή, με έναρξη εργασιών μετά το πέρας της καλοκαιρινής σεζόν, δηλαδή, το Νοέμβριο 2024.»