Συνάντηση ΠΟΕΣΕ με Υπουργό Τουρισμού

Συνάντηση ΠΟΕΣΕ με Υπουργό Τουρισμού

Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος κ. Γιώργο Καββαθά και ο Γεν. Γραμματέας κ. Γιάννης Δαβερώνης είχαν συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη.

 

Η συνάντηση διεξήχθη σε απόλυτα θετικό κλίμα και καλής διάθεσης για περαιτέρω συνεργασία. Μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν στην ατζέντα ήταν η επικαιροποίηση του Σήματος Ελληνικής Κουζίνας για την πιστοποίηση ελληνικών εστιατορίων και την εν γένει αναβάθμιση του γαστρονομικού τουρισμού μέσω του Ταμείου Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας. Επίσης ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προώθηση της Ελλάδας ως του απόλυτου γαστρονομικού προορισμού της εγχώριας αγοράς αλλά κυρίως των επισκεπτών από το εξωτερικό. Επίσης η ευρύτερη συνεργασία του κλάδου με τοπικά ελληνικά οινοποιεία.

 

Η κα Κεφαλογιάννη δήλωση ότι το Υπουργείο Τουρισμού εργάζεται για την αύξηση της αναγωνρισιμότητας των αγροτουριστικών και γαστρονομικών προορισμών και δραστηριοτήτων, κάτι το οποίο θα συμβάλει σημαντικά στη διαφοροποίηση της τουριστικής προσφοράς, αλλά και στη διασύνδεση των προορισμών, επίσης ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο προχωράει στην προώθηση και στην προβολή της εστίασης, του αγροτουρισμού και του γαστρονομικού τουρισμού στην Ελλάδα μέσω της δημιουργίας μιας πλατφόρμας με διαδραστικό ψηφιακό χάρτη.

 

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ επεσήμανε στην Υπουργό ότι κάθε πρόταση από την πλευρά του Υπουργείου, η οποία προάγει την ελληνική γαστρονομία και τον ελληνικό τουρισμό γενικότερα, μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους και διαθέσιμους να συμβάλουμε με κάθε δυνατό τρόπο.